Σκόπια: Στο τραπέζι και οι βουλευτικές εκλογές

Σκόπια: Στο τραπέζι και οι βουλευτικές εκλογές

Η διεξαγωγή πρόωρων κοινοβουλευτικών εκλογών μαζί με τις προεδρικές είναι μία από τις επιλογές που η πλειοψηφία στην πΓΔ της Μακεδονίας αντιμετωπίζει μετά από τις πολλαπλές εκκλήσεις της αντιπολίτευσης υπό την ηγεσία της VMRO-DPMNE για αυτό

“Έχω συχνά πει ότι η κυβέρνηση αυτή θα πρέπει να ολοκληρώσει τη θητεία της. Οι άνθρωποι έχουν κουραστεί από τις πρόωρες εκλογές και η χώρα χρειάζεται οικονομική ανάπτυξη. Ωστόσο, είμαι μόνο ένα άτομο, αλλά είμαι και δημοκράτης και ακούω τις απόψεις των άλλων», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο Zaev ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθεί συζήτηση από το κόμμα του την Παρασκευή σχετικά με το θέμα αυτό.

Εν τω μεταξύ, ο εταίρος του συνασπισμού, η Δημοκρατική Ένωση για την Ενσωμάτωση, υπογραμμίζει ότι η χώρα έχει την υποχρέωση να επιτύχει τους στρατηγικούς της στόχους.

“Σε αυτή την περίπτωση, το κράτος δεν ενδιαφέρεται για τη διεξαγωγή κοινοβουλευτικών εκλογών. Ωστόσο, αν οι άλλοι απαιτούν εκλογές, το DUI είναι έτοιμο να διεξαγάγει εκλογές», δήλωσε ο αρχηγός του κόμματος, Ali Ahmeti.

Εν τω μεταξύ, και τα αλβανικά κόμματα της αντιπολίτευσης τάσσονται επίσης υπέρ της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, παρά τις επικρίσεις που προέρχονται από επιχειρήσεις και οργανώσεις πολιτών.

Η αίτηση για πρόωρες εκλογές υποβλήθηκε από το VMRO-DPMNE αμέσως μόλις το Κοινοβούλιο έδωσε το πράσινο φως για τη συμφωνία των Πρεσπών./ΙΒΝΑ