ΠΓΔΜ: Την αισιοδοξία ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα κυρωθεί από την ελληνική Βουλή, εξέφρασε ο Zoran Zaev

ΠΓΔΜ: Την αισιοδοξία ότι  η Συμφωνία των Πρεσπών θα κυρωθεί  από την ελληνική Βουλή, εξέφρασε ο Zoran Zaev

Την αισιοδοξία ότι  η Συμφωνία των Πρεσπών θα κυρωθεί  από την ολομέλεια της ελληνικής Βουλής  (κατά πάσα πιθανότητα το βράδυ της Πέμπτης) εξέφρασε ο πρωθυπουργός της πΓΔ της Μακεδονίας, Zoran Zaev, σε συνέντευξή του στον  τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων, “ALSAT”.

Ακόμη, ο Zoran Zaev εξέφρασε την ελπίδα, όταν το πρωτόκολλο προσχώρησης της χώρας του στο ΝΑΤΟ εισέλθει στην ελληνική Βουλή για κύρωση (κάτι που το προσδιόρισε για τα μέσα Φεβρουαρίου, σε συνάρτηση με την ολοκλήρωση των τυπικών διαδικασιών στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες), να εγκριθεί με ακόμη μεγαλύτερη ψηφοφορία, καθώς, όπως είπε, στην περίπτωση αυτή θα αναγράφεται το νέο όνομα της χώρας του, «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Τέλος, ο Zoran Zaev άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, όταν ολοκληρωθούν όλες οι σχετικές διαδικασίες με τη Συμφωνία των Πρεσπών, να έχει μία συνάντηση την άνοιξη με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, , είτε στα Σκόπια είτε στην Αθήνα.

Σε μία άλλη εξέλιξη, ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔ της Μακεδονίας, Nikola Dimitrov, σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές στη χώρα, που δρομολογούνται για τα τέλη Απριλίου./IBNA