Η Ρουμανία υποστηρίζει την ενσωμάτωση της Αλβανίας στην ΕΕ

Η Ρουμανία υποστηρίζει την ενσωμάτωση της Αλβανίας στην ΕΕ

Η Ρουμανία θα υποστηρίξει την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό δήλωσε σήμερα ο Ρουμάνος πρεσβευτής στην Αλβανία, Mircea Perpelea, την ώρα που η χώρα του ανέλαβε την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους επόμενους έξι μήνες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτός είναι ένας τομέας στρατηγικής σημασίας για την ΕΕ και ότι η ρουμανική Προεδρία θα δώσει ιδιαίτερη προσοχή στα Δυτικά Βαλκάνια, εστιάζοντας στη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ανάπτυξη αυτού του τμήματος της Ευρώπης.

“Όσον αφορά την Αλβανία, η Ρουμανία θα συνεχίσει να προσφέρει την υποστήριξή της στις προσπάθειες που καταβάλλει η χώρα για να ενταχθεί στην ΕΕ. Η ρουμανική Προεδρία θα κάνει επίσης κάθε δυνατή προσπάθεια για να πιέσει για μια θετική απόφαση τον Ιούνιο του 2019 τόσο για την Αλβανία όσο και για τη Μακεδονία », δήλωσε ο πρεσβευτής.

Εν τω μεταξύ, ο πρέσβης κ. Perplea είπε επίσης ότι «ενθαρρύνουμε τους Αλβανούς εταίρους μας να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για τις μεταρρυθμίσεις σε πολιτικό και θεσμικό επίπεδο».

“Θα ενθαρρύνουμε όλες τις πλευρές και όλα τα πολιτικά κόμματα να επιταχύνουν την εκλογική μεταρρύθμιση, επειδή ο χρόνος τελειώνει και αυτό είναι μέρος των προτεραιοτήτων που πρέπει να προσφέρει η Αλβανία σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις”, κατέληξε./ΙΒΝΑ