Η Σερβία εξακολουθεί να ασκεί πιέσεις κατά της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου

Η Σερβία εξακολουθεί να ασκεί πιέσεις κατά της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου

Η σερβική διπλωματία συνεχίζει να ασκεί πιέσεις ενάντια της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ivica Dacic, ζήτησε πρόσφατα από τη Δημοκρατία του Παλάου να αποσύρει την απόφασή του για την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου.

Ο πρόεδρος της χώρας, των 21 χιλιάδων κατοίκων στον Ειρηνικό, Thomas Tommy Remengesau δήλωσε στο Βελιγράδι ότι αυτή η απόφαση ελήφθη λόγω του γεγονότος ότι το Κοσσυφοπέδιο και η Σερβία εξακολουθούν να έχουν εκκρεμεί ζητήματα προς αντιμετώπιση.

“Είχαμε ελάχιστες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση σε αυτό το μέρος του πλανήτη. Ο προκάτοχός μου αποφάσισε να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου χωρίς να έχει συνειδητοποιήσει ότι αυτό το θέμα απαιτεί μια ειρηνική διαδικασία διαλόγου », δήλωσε.

Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για αυτή την απόφαση, η Σερβία αποφάσισε να άρει τους περιορισμούς βίζα για τους κατοίκους του Παλάου.

Ο επικεφαλής της διπλωματίας της Σερβίας, Ivica Dacic, δήλωσε ότι η εκστρατεία πίεσης κατά του Κοσσυφοπεδίου δεν θα σταματήσει, ανακοινώνοντας ότι και άλλες χώρες θα λάβουν αυτή την απόφαση.

Ο Dacic και η Πρωθυπουργός της Σερβίας, Ana Brnabic, απέστειλαν επιστολές σε όλες τις χώρες που έχουν αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, συμπεριλαμβανομένης της Αλβανίας, να αποσύρουν την απόφασή τους.

Οι αρχές του Κοσσυφοπεδίου δήλωσαν ότι η Σερβία αποκαλύπτει το πραγματικό της πρόσωπο αποδεικνύοντας ότι αποτελεί πηγή αποσταθεροποίησης στην περιοχή.

Εν τω μεταξύ, μέχρι τώρα η ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου έχει αναγνωριστεί από 115 χώρες του κόσμου. Το Κοσσυφοπέδιο έχει επίσης καταστεί μέλος 67 διαφορετικών ευρωπαϊκών και παγκόσμιων οργανώσεων. Αυτό απλά δείχνει ότι η ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στη διεθνή σκηνή είναι μια ασταμάτητη διαδικασία./ΙΒΝΑ