Παραμένει το ονοματολογικό στο επίκεντρο των συζητήσεων στα Σκόπια.

Παραμένει το ονοματολογικό στο επίκεντρο των συζητήσεων στα Σκόπια.

Το θέμα του ονόματος εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο των πολιτικών συζητήσεων στα Σκόπια. Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το VMRO-DPMNE αντέδρασε και πάλι απαιτώντας πρόωρες βουλευτικές εκλογές, δηλώνοντας ότι θα χρησιμοποιήσει μια διαφορετική προσέγγιση για τη λύση του ονοματολογικού. Σύμφωνα με VMRO-DPMNE, οι εκλογές θα λειτουργήσουν ως δεύτερο δημοψήφισμα.

“Στις επερχόμενες εκλογές, οι πολίτες θα αποφασίσουν εάν είναι υπέρ της νέας ονομασίας« Βόρεια Μακεδονία »ή της υπάρχουσας ονομασίας« Δημοκρατία της Μακεδονίας », δήλωσε το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης.

Ο υπουργός Εξωτερικών Nikola Dimitrov δήλωσε ότι ελπίζει ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα επικυρωθεί και από το ελληνικό κοινοβούλιο. Σχολιάζοντας τις δηλώσεις της αντιπολίτευσης δήλωσε “Ακόμη και οι μεγαλύτεροι αντίπαλοι αυτής της ιστορικής συμφιλίωσης θα συμφωνήσουν κάποια στιγμή με τα βήματά μας”.

Αισιόδοξος δηλώνει και ο Πρέσβης της ΕΕ στα Σκόπια, Samuel Zbogar. “Βλέπω μια ισχυρή αίσθηση δέσμευσης από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας (Αλέξη Τσίπρα) για την εφαρμογή της συμφωνίας στο ελληνικό κοινοβούλιο. Πιστεύω επίσης στην αποφασιστικότητά του και πιστεύω ότι πρέπει να παραμείνουμε αισιόδοξοι και να επικεντρωθούμε σε θετικές εξελίξεις “, δήλωσε ο Zbogar σε συνέντευξή του./IBNA