Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στην Αλβανία ανακοίνωσε νέο κύμα διαμαρτυριών

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στην Αλβανία ανακοίνωσε νέο κύμα διαμαρτυριών

Η αντιπολίτευση θα ηγηθεί λαϊκών διαμαρτυριών για να τερματίσει αυτό που θεωρεί ως πολιτική κρίση στη χώρα. Αυτό επαναβεβαίωσε χθες ο αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος στην Αλβανία, Lulzim Basha μετά τη συνάντηση του με τον Ολλανδό Υπουργό Εξωτερικών Stef Blok σε δηλώσεις του προς τους  δημοσιογράφους. Σύμφωνα με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης Basha, αν και αυτή η ατζέντα των διαμαρτυριών θα αποφασιστεί από την Εθνικό Συμβούλιο του Δημοκρατικού Κόμματος το Σάββατο, ένα πράγμα είναι βέβαιο: το κύμα διαμαρτυριών θα ξεκινήσουν και θα συνεχιστούν μέχρι να απομακρυνθεί ο Rama από τη θέση του.

Ο Basha είπε μεταξύ άλλων ότι αυτή η κυβέρνηση, σύμβολο διαφθοράς και δέσμια του υπόκοσμου, δεν έχει τη βούληση να παράσχει τα απαραίτητα κριτήρια για την έναρξη ενταξιακών συνομιλιών με την ΕΕ. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον ολλανδό υπουργό Εξωτερικών, ο Basha επιβεβαίωσε τη θέση της αντιπολίτευσης ότι η παραίτηση της κυβέρνησης θα επιτρέψει στη Δεξιά να απομακρύνει τη χώρα από την κρίση και να επιταχύνει τη διαδικασία ολοκλήρωσης.

Παράλληλα με τις διαμαρτυρίες, η αντιπολίτευση αναμένεται επίσης να συνεχίσει το κοινοβουλευτικό της έργο “παρά την υπεροψία της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας”, η οποία, σύμφωνα με τον Basha, αρνήθηκε αυθαίρετα στην αντιπολίτευση να λάβει το λόγοι στις συζητήσεις της Τετάρτης.

Εν τω μεταξύ, ο Basha δήλωσε επίσης στους δημοσιογράφους ότι το κύμα διαμαρτυριών που αναμένεται να ξεκινήσει θα είναι επίσης μια ευκαιρία να μιλήσουμε με τους πολίτες και να μοιραστώ μαζί τους το όραμα και την πλατφόρμα της αντιπολίτευσης για το μέλλον.

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης δήλωσε ότι εάν το Δημοκρατικό Κόμμα επανέλθει στην εξουσία, θα εργαστεί σκληρά για μια χώρα “χαμηλών φόρων, η οποία χρηματοδοτεί, επιχορηγεί και βοηθά τους αγρότες να αυξήσουν την παραγωγή, να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας και να προσφέρουν ιδιαίτερα στους πολίτες και τη νεολαία, ευκαιρίες απασχόλησης”.

Αλλά, σύμφωνα με τον ίδιο, «η μάχη πρέπει πρωτίστως να είναι αγώνας για την αποκατάσταση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου κι αυτή η μάχη δεν πρέπει να είναι αγώνας μόνο από την αντιπολίτευση, αλλά από κάθε ειλικρινή Αλβανό, από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και από την κοινωνία των πολιτών» ./ IBNA