Ο Haradinaj θεωρεί τη Ρωσία αποσταθεροποιητικό παράγοντα στα Βαλκάνια

Ο Haradinaj θεωρεί τη Ρωσία αποσταθεροποιητικό παράγοντα στα Βαλκάνια

Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Ramush Haradinaj, αντέδρασε στις δηλώσεις του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin, σύμφωνα με τις οποίες οι ΗΠΑ αποτελούν αποσταθεροποιητικό παράγοντα στα Βαλκάνια.

Όσο περισσότερο εμπλέκονται οι ΗΠΑ στα Βαλκάνια, τόσο περισσότερη ειρήνη, σταθερότητα και ανάπτυξη υπάρχει, ενώ η ρωσική παρουσία σημαίνει το αντίθετο, δήλωσε ο Haradinaj.

“Η απάντησή μου στις δηλώσεις του Προέδρου της Ρωσίας Putin ότι οι πολιτικές των ΗΠΑ και της Δύσης στα Βαλκάνια είναι αποσταθεροποιητικός παράγοντας είναι ότι μεγαλύτερη παρουσία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια σημαίνει περισσότερη ειρήνη, σταθερότητα και ευημερία. Ωστόσο, μια δραστήρια ρωσική παρουσία σημαίνει το αντίθετο. Το Κοσσυφοπέδιο έρχεται εν ειρήνη “, δημοσίευσε ο Haradinaj στο Twitter.

Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Βελιγράδι, και αναμένεται ότι θα αναφερθεί στη διαδικασία των συνομιλιών μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας.

Ο Vladimir Putin συχνά κατηγορεί τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της για την αποσταθεροποίηση των Βαλκανίων, ενώ δηλώνει επίσης ότι η διεύρυνση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια αποτελεί μια “καταστροφική” πολιτική./ΙΒΝΑ