151 ψήφους υπέρ της κυβέρνησης έλαβε ο Αλέξης Τσίπρας

151 ψήφους υπέρ της κυβέρνησης έλαβε ο Αλέξης Τσίπρας

Την εμπιστοσύνη της Ελληνικής βουλής εξασφάλισε πριν από λίγη ώρα ο Αλέξης Τσίπρας με 151 βουλευτές να υπερψηφίζουν την κυβέρνηση.  “Ψήφο εμπιστοσύνης για την σταθερότητα και την ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας διεθνώς” και για την “συνέχιση του έργου για την οριστική έξοδο από την κρίση” την χαρακτήρισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Κατέθεσε μάλιστα στο κοινοβούλιο την ρηματική διακοίνωση που εστάλη σήμερα στο Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών με την οποία η πλευρά της πΓΔ της Μακεδονίας γνωστοποιεί στην Αθήνα την ολοκλήρωση των εσωτερικών της διαδικασιών με τις συνταγματικές αλλαγές που ανοίγουν τον δρόμο για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Στην Αθήνα η ρηματική διακοίνωση για τις συνταγματικές αλλαγές στην πΓΔ της Μακεδονίας

Υπογράμμισε μάλιστα την διευκρινιστική δήλωση σύμφωνα με την οποία ο όρος Nationality αναφέρεται αποκλειστικά στην ιθαγένεια και πως δεν καθορίζει, ούτε προδικάζει το ζήτημα της εθνότητας των πολιτών της “Βόρειας Μακεδονίας”. Καθώς και το ότι  η επίσημη γλώσσα όπως αναφέρεται στην Συμφωνία έχει αναγνωριστεί από την διάσκεψη του ΟΗΕ από το 1977 και ανήκει στην ομάδα των νότιων σλαβικών γλωσσών και συνεπώς “δεν έχει  καμία σχέση με την Ελληνική  ιστορία, κουλτούρα, παράδοση”.

Επόμενος κρίσιμος κόμβος για την Αθήνα είναι φυσικά η κύρωση της Συμφωνίας η οποία αναμένεται στην ολομέλεια τις πρώτες ημέρες της ερχόμενης εβδομάδας, αφού πρώτα κατατεθεί και συζητηθεί στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή./IBNA