Η ΕΤΑΑ διορίζει νέο περιφερειακό διευθυντή για τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία

Η ΕΤΑΑ διορίζει νέο περιφερειακό διευθυντή για τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία

Ο Mark Davis διορίστηκε νέος περιφερειακός διευθυντής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ) για τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία και θα αναλάβει το νέο του ρόλο στο Βουκουρέστι την 1η Απριλίου 2019, δήλωσε η ΕΤΑΑ.

Ο Ντέιβις αντικαθιστά τον Matteo Patrone ο οποίος έχει αναλάβει καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου για την Ανατολική Ευρώπη και τον Καύκασο.

Στη νέα θέση του ως Περιφερειακού Διευθυντή της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας, ο Davis θα ηγηθεί των εργασιών της ΕΤΑΑ στις δύο χώρες και θα συμβάλει στην τόνωση των οικονομιών τους μέσω επενδύσεων, συμβουλών και υποστήριξης για μεταρρυθμίσεις, ανέφερε η ΕΤΑΑ.

Ο Davis σημείωσε: «Είναι τιμή μου να αναλάβω αυτό το νέο καθήκον. Η Ρουμανία και η Βουλγαρία διαδραματίζουν ολοένα και σημαντικότερους ρόλους στη νοτιοανατολική Ευρώπη και για τις επιχειρήσεις της ΕΤΑΑ. Θα διατηρήσουμε την επενδυτική δυναμική στις δύο χώρες. Η ΕΤΑΑ, με τις επιτόπιες ομάδες της και το προσωπικό της στο Λονδίνο, θα εργαστεί για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα αυτών των οικονομιών και την περιφερειακή και διεθνή τους ολοκλήρωση. Θέλουμε να βοηθήσουμε στην οικοδόμηση οικονομιών που προσφέρουν στους ανθρώπους τους».

Μέχρι σήμερα, η ΕΤΑΑ έχει επενδύσει περισσότερα από 8,3 δισ. Ευρώ στη Ρουμανία και σχεδόν 3,9 δισ. Ευρώ στη Βουλγαρία. Μόνο το 2018, η Τράπεζα επένδυσε περισσότερα από 400 εκατομμύρια ευρώ στη Ρουμανία και περισσότερα από 185 εκατομμύρια ευρώ στη Βουλγαρία.

Ο Davis μέχρι σήμερα ήταν Σύμβουλος του Αντιπροέδρου της Τράπεζας, Alain Pilloux, που εδρεύει στο Λονδίνο. Εργάζεται στην Τράπεζα από το 2013 ως επικεφαλής της Αρμενίας. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Ερεβάν, επέκτεινε την επένδυση της ΕΤΑΑ στη χώρα, συνέβαλε σημαντικά στη δημιουργία του Αρμενικού Ταμείου Ιδιωτικών Μετοχών και συνέβαλε στην εμβάθυνση των τοπικών κεφαλαιαγορών.

Πριν από την ένταξη του στην ΕΤΑΑ, ο Davis ήταν εκτελεστικός διευθυντής της Goldman Sachs στη Μόσχα (2010-2012) και εκτελεστικός διευθυντής της Morgan Stanley στο Λονδίνο (2007-2010).

Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην Παγκόσμια Τράπεζα στην Ουάσιγκτον, όπου ήταν ανώτερος οικονομολόγος υπεύθυνος για τη Μολδαβία, την Ουκρανία και το Καζακστάν μεταξύ 1996 και 2006. Ο Davis έχει διδακτορικό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Tulane ./IBNA