Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Σερβίας παραιτήθηκε μετά από προσβλητικά tweet

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Σερβίας παραιτήθηκε μετά από προσβλητικά tweet

Ο Zeljko Velesinovic, ηγέτης του συνδικάτου “Sloga”, ανακοίνωσε την παραίτησή του από την προεδρία της αντιπολιτευόμενης Συμμαχίας για τη Σερβία (SZS).

Το προσβλητικό tweet του Veselinovic κατά της Milena Ivanovic, χήρας του δολοφονημένου Σερβοβόσνιου πολιτικού Oliver Ivanovic, αλλά και μερικές από τις προηγούμενες δηλώσεις του, «θα μπορούσε να ήταν επιβλαβής», παραδέχθηκε, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι η κυβέρνηση εκμεταλλεύτηκε τα σχόλια του.

Στο tweet του, ο Veselinovic επέκρινε την απόφαση της Milena Ivanovic να μην συμμετάσχει στη διαμαρτυρία για την πρώτη επέτειο της δολοφονίας του Oliver Ivanovic που θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι αργότερα αυτή την εβδομάδα. Υπαινίχθηκε ότι η Milena Ivanovic ήταν «εχθρός» του συζύγου της, που την αποκαλούσε «γυναίκα διάολο».

Πέρυσι, ο Veselinovic είχε δημοσιεύσει ένα προσβλητικό Tweet εναντίον της πρωθυπουργού Ana Brnabic. Το Tweet έχει καταδικαστεί από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, προκαλώντας φωνές για την παραίτησή του.

«Αποχωρώ από την προεδρία της Συμμαχίας για τη Σερβία, γνωρίζοντας ότι ορισμένες από τις παρορμητικές μου δηλώσεις θα μπορούσαν να είναι επιβλαβείς και ότι η κυβέρνηση τiς εκμεταλλεύεται. Θα συνεχίσω τον αγώνα κατά του καθεστώτος με ακόμα περισσότερη ενέργεια μέσω του συνδικάτου μου προεδρεύω “, δήλωσε ο Δρ. Veselinovic τη Δευτέρα.

Πρόσθεσε ότι το συνδικάτο “Sloga” θα παραμείνει μέλος της SZS.

Ο Dragan Djilas, ο οποίος θεωρείται άτυπος ηγέτης της SZS, καταδίκασε το Tweet του Veselinovic πριν ο τελευταίος ανακοινώσει την παραίτησή του.

“Οι επιθέσεις από την κυβέρνηση που αντιμετωπίζουμε καθημερινά δεν μπορούν να καταργήσουν όποιον απαντά με τον ίδιο τρόπο, ειδικά πολλές φορές.” Οι προσβολές εναντίον των γυναικών με τη χρήση λέξεων όπως έκανε ο Zeliko Veselinovic. Ως εκ τούτου, μια δικαιολογία σε αυτή την περίπτωση δεν είναι αρκετή », δημοσίευσε στο tweet Djilas.

Αντιδρώντας στο προσβλητικό tweet του Veselinovic, η Ana Brnabic χαρακτήρισε τους ηγέτες της SZS ως «Ταλιμπάν», υποδηλώνοντας ότι εάν αυτή η αντιπολιτευτική ομάδα έρθει στην εξουσία, θα κάνει τη Σερβία μια χώρα “όπου οι χήρες θα θάβονται μαζί με τους συζύγους τους” ./ IBNA