Ο Πρόεδρος της Αλβανίας Meta δεν υπογράφει το διάταγμα για το διορισμό του νέου Υπουργού Εξωτερικών

Ο Πρόεδρος της Αλβανίας Meta δεν υπογράφει το διάταγμα για το διορισμό του νέου Υπουργού Εξωτερικών

Ο Πρόεδρος της Αλβανίας Ilir Meta, έθεσε τέλος σε όλες τις αμφιβολίες σχετικά με τον διορισμό του 28χρονου Gent Cakaj ως υπουργού Εξωτερικών.

Σήμερα, ο πρόεδρος Meta επισήμως αρνήθηκε να υπογράψει τον διορισμό της υποψηφιότητα του Gent Cakaj ως υπουργού για την Ευρώπη και τις Εξωτερικές Υποθέσεις, υπογράφοντας όλες τις άλλες υπουργικές υποψηφιότητες.

Στην απάντησή του προς τον Πρωθυπουργό Edi Rama, ο Meta αναφέρει ότι, μεταξύ άλλων, ο Cakaj είναι άπειρος και οι δημόσιες δηλώσεις του σχετικά με το θέμα των συνόρων του Κοσσυφοπεδίου είναι απαράδεκτες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά τη διάρκεια της θητείας του ως υφυπουργού Εξωτερικών, έδειξε έλλειψη ευθύνης.

“Η υποψηφιότητα του Gent Cakaj δεν παρέχει τα απαραίτητα κριτήρια, δεν εγγυάται αξιοπιστία και δεν προσφέρει τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις ότι θα είναι υπεύθυνη για το καθήκον του Υπουργού για την Ευρώπη και τις Εξωτερικές Υποθέσεις. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και ο οποίος έχει συγκεκριμένο ρόλο στην εξωτερική πολιτική της χώρας, αρνείται την πρότασή σας για το διορισμό του Gent Cakaj ως υπουργού για την Ευρώπη και τις Εξωτερικές Υποθέσεις της Δημοκρατίας της Αλβανίας “, υποστηρίζει η Μέτα.

Ο Meta λέει επίσης ότι ο τρόπος με τον οποίο το Cakaj έχει η έκδοση άδεια ασφαλείας σε μία μόνο ημέρα δεν εγγυάται την αξιοπιστία της Διαβάθμιση Ασφαλείας που εξέδωσε το Τμήμα Διαβαθμισμένων Πληροφοριών./ΙΒΝΑ