Γιώργος Σταθάκης: «Σταθερή η τροφοδοσία της Ελλάδας με αμερικανικό LNG»

Γιώργος Σταθάκης: «Σταθερή η τροφοδοσία της Ελλάδας με αμερικανικό LNG»

Είναι πλέον θέμα χρόνου η σταθερή τροφοδοσία της Ελλάδας με φυσικό αέριο σε υγροποιημένη μορφή (LNG) από τις ΗΠΑ.

Αυτό υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξη του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

«Οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει αναφορικά με τις ποσότητες και την τιμή, οπότε το αποτέλεσμα είναι ζήτημα μηνών» σημείωσε ο ίδιος.

Αναφερόμενος παράλληλα στις εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας στην Ελλάδα και ειδικότερα στην υπόθεση της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ, ο Έλληνας υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας επεσήμανε ότι μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα κατατεθεί στην Βουλή σχέδιο νόμου για τον διαχωρισμό της εταιρείας σε «ΔΕΠΑ Υποδομών» και «ΔΕΠΑ Εμπορίας», με το Δημόσιο να διατηρεί πλειοψηφικό πακέτο στην πρώτη.

Όσον αφορά στα ΕΛΠΕ, ο Γιώργος Σταθάκης τόνισε ότι «έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις με δυνητικούς αγοραστές σχετικά με την ΕΛΠΕ Upstream», προκειμένου το Δημόσιο να διατηρήσει πλειοψηφικό έλεγχο στην θυγατρική, ΕΛΠΕ Upstream, η οποία κατέχει τα δικαιώματα εκμετάλλευσης και παραχώρησης υδρογονανθράκων» στον ελλαδικό χώρο.

Δεσμευτικές προτάσεις αναμένονται το αμέσως επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τον ίδιο, στην υπόθεση της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ./IBNA