Στο κόκκινο το πολιτικό θερμόμετρο στην χιονισμένη Αθήνα

Στο κόκκινο το πολιτικό θερμόμετρο στην χιονισμένη Αθήνα

Η επέλαση της κακοκαιρίας έβαλε στο “ψυγείο” όλη την Ελλάδα με τα χιόνια να κάνουν την εμφάνιση τους ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας. Στο πολιτικό σκηνικό όμως το θερμόμετρο χτυπάει “κόκκινο” αφού οι διεργασίες στο εσωτερικό της κυβέρνησης και στα κόμματα είναι εν εξελίξει.

Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η επαφή, πιθανότατα συνάντηση, του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό εθνικής Άμυνας και αρχηγό του συγκυβερνώντος κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνο Καμμένο. Άλλωστε αύριο συνεδριάζει η κοινοβουλευτική ομάδα και η εκτελεστική επιτροπή του κόμματος του Π. Καμμένου όπου αναμένονται οι αποφάσεις για την επόμενη ημέρα των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση, εν αναμονή και της έλευσης της Συμφωνία των Πρεσπών προς κύρωση στην Αθήνα.

Σε κάθε περίπτωση, οι σχέσεις Τσίπρα- Καμμένου περνούν και αυτές “χειμώνα”. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση εμφανίζεται βέβαιη πως η πλειοψηφία των 151 βουλευτών υπάρχει τόσο για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών όσο και για τα επόμενα νομοθετικά βήματα.

Πράσινο” φως για την Συμφωνία των Πρεσπών από το Ποτάμι

Τα πράγματα μάλιστα ξεκαθαρίζουν μετά την επίσημη ανακοίνωση του Ποταμιού σύμφωνα με την οποία θα στηρίξει την Συμφωνία των Πρεσπών αλλά όχι την Κυβέρνηση, κάτι που διασφαλίζει, όπως όλα δείχνουν, την άνετη κύρωση της. Εξάλλου από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ  σπεύδουν να τονίσουν πως η ψήφιση της συμφωνίας δεν ερμηνεύεται ως ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα η Νέα Δημοκρατία κάνει λόγο για εκλογές ή αναζήτηση ψήφου εμπιστοσύνης από τον πρωθυπουργό, ενώ εκλογές εάν οι ΑΝΕΛ αποχωρήσουν από την κυβέρνηση ζητάει και το Ποτάμι. “Καταθέστε ψήφο δυσπιστίας” απαντάει το Μαξίμου στην Ν.Δ.

Δεδομένο είναι ότι οι αποφάσεις από τον Έλληνα πρωθυπουργό θα ληφθούν άμεσα και θα δρομολογηθούν μετά την αναχώρηση της Γερμανίδας Καγκελαρίου που επισκέπτεται την Αθήνα την Πέμπτη./IBNA