Στην Αθήνα η Angela Merkel για διήμερη επίσημη επίσκεψη 10-11 Ιανουαρίου

Στην Αθήνα η Angela Merkel για διήμερη επίσημη επίσκεψη 10-11 Ιανουαρίου

Την διήμερη επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου Angela Merkel στην Αθήνα στις 10 και 11 Ιανουαρίου 2019, ανακοίνωσε η Γερμανίδα αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Martina Fietz.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο η Γερμανίδα Καγκελάριος θα συναντηθεί με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Ελλάδας, ενώ θα επισκεφθεί και την Γερμανική Σχολή στην Αθήνα, όπου έχει συνάντηση με έλληνες καλλιτέχνες, επιστήμονες, διανοούμενους και εκπροσώπους γερμανικών και ελληνικών επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο τραπέζι των συζητήσεων της Angela Merkel με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, θα τεθούν διμερή και περιφερειακά ζητήματα, με έμφαση στις διμερείς σχέσεις αλλά και το Ευρωπαϊκό μέλλον, καθώς τον Μάιο θα πραγματοποιηθούν οι Ευρωεκλογές.

Επίσης θα συζητηθούν, σύμφωνα με πληροφορίες του ΙΒΝΑ οι εξελίξεις στα Βαλκάνια, οι Ευρωτουρκικές σχέσεις, το προσφυγικό, το Κυπριακό και άλλα διεθνή ζητήματα.

Χωρίς ακόμα να έχει «κλειδώσει» το πλήρες πρόγραμμα της Γερμανίδας πολιτικού, η Angela Merkel θα συναντηθεί τόσο με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο όσο και με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη./ΙΒΝΑ