Τσαβούσογλου: “Μαζέψτε τον Καμμένο για να μην γίνει κανένα ατύχημα”

Τσαβούσογλου: “Μαζέψτε τον Καμμένο για να μην γίνει κανένα ατύχημα”

”Μην ανεβείτε σε καμία βραχονυσίδα”

Σκληρές δηλώσεις εναντίον της Ελλάδος και του Πάνου Καμμένου έκανε ο υπουργός Εξωετρικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Στην ομιλά του στην Ακαδημία της Ακτοφυλακής και της Στρατοχωροφυλακής ο Τσαβούσογλου δήλωσε:

“Προειδοποιούμε την Ελλάδα. Έχετε ένα ‘κακομαθημένο παιδί’. Έτσι λένε τον Υπουργο Άμυνας τους.  Τον αποκαλούν  και λένε ‘έχουμε  ένα κακομαθημένο παιδί’. Προσέξτε όμως  το κακομαθημένο σας παιδί για να να μην προκληθει κάποιο ατύχημα απο τις δυνάμεις  ασφαλείας μας. Αυτό το υπενθυμίζουμε. Αυτή στην πραγματικότητα είναι μια πολύ φιλική προειδοποίηση”.

Ο τούρκος  υπουργός ανέφερε επίσης πως “δεν υπάρχει κανένα ώφελος και δεν θα σας φέρει κανένα κέρδος η αύξηση της έντασης με δηλώσεις ή το να ανεβείτε σε κάποια βραχονησίδα”.

Ο Τσαβούσογλου τόνισε πως η Άγκυρα κάνει αυτό που πρέπει για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της στο θέμα της αξιολόγησης των αποθεμάτων υδρογονανθράκωνόσο και στην ανατολική Μεσόγειο. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι “στην ανατολική Μεσόγειο, στην Κύπρο θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και της Τουρκίας. Και τα προβλήματα του Αιγαίου είναι σε αυτό το πλαίσιο”./ΙΒΝΑ