Η Ρουμανία «ψηφίζει» Σερβία για την Ε.Ε. – H Σερβία βάζει μπροστά την Ενεργειακή Ένωση

Η Ρουμανία «ψηφίζει» Σερβία για την Ε.Ε. – H Σερβία βάζει μπροστά την Ενεργειακή Ένωση

«Η Ρουμανία στηρίζει την Σερβία στην πορεία της προς την Ε.Ε.» δήλωσε η πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Viorica Dancila.

Την 1η Ιανουαρίου η Ρουμανία αναλαμβάνει την προεδρεία της Ε.Ε. για το πρώτο εξάμηνο του 2019 και η διεύρυνση της Ε.Ε. αναμένεται να αποτελέσει μία από τις προτεραιότητες της ρουμανικής προεδρίας.

«Η Ρουμανία υποστηρίζει την ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας. Όλοι πρέπει να εμπλακούμε και να στηρίξουμε την Σερβία» σημείωσε η Viorica Dancila, με αφορμή την συνάντηση Σερβίας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας και Ελλάδας στο Βελιγράδι.

Μία μικρή «επανάσταση» που αφορά στον κλάδο της ενέργειας έγινε στο μεταξύ στο Βελιγράδι τον Δεκέμβριο.

Ο φορέας Energy Law Association πραγματοποίησε την πρώτη του δημόσια εκδήλωση στο Εμπορικό Επιμελητήριο στο Βελιγράδι, μετά την σύσταση του τον Ιούνιο του 2018, με την συμμετοχή κορυφαίων νομικών.

Σκοπός του είναι να παρακολουθεί τις εξελίξεις ενός σημαντικού φορέα, του European Federation of Energy Law Associations, ο οποίος συγκεντρώνει ειδικούς αναλυτές από ολόκληρη την Ε.Ε., ωστόσο δεν απαντάται σε κάθε χώρα μέλος της Ε.Ε.

«Η νομοθεσία στον τομέα της ενέργειας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην συζήτηση για το νέο ενεργειακό πακέτο της Ε.Ε. και πρόκειται να προκαλέσει αλλαγές που θα φέρουν την επανάσταση στην αγορά ενέργειας εντός της Ε.Ε.” δήλωσε με αφορμή την συνάντηση αυτή ο πρόεδρος του φορέα European Federation of Energy Law Associations, Vincente Lopez-Ibor Major./IBNA