Στις 20 Δεκεμβρίου η Τριμερής Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας Κύπρου Ισραήλ.

Στις 20 Δεκεμβρίου η Τριμερής Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας Κύπρου Ισραήλ.

Στο Ισραήλ μεταβαίνει ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για να συμμετάσχει στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας Κύπρου Ισραήλ, που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Beer Sheva, τεχνολογικό κέντρο του Ισραήλ, στις 20 Δεκεμβρίου, με οικοδεσπότη τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu

Ο Αλέξης Τσίπρας θα συνοδεύεται από τους Υπουργούς Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά,  Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη, Αναπληρωτή Υπουργό Έρευνας και Καινοτομίας Κώστα Φωτάκη και την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας θα συνοδεύουν ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης, η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδη, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου και ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Βασίλης Πάλμας.

Η Σύνοδος Κορυφής θα αρχίσει το πρωί της 20ης Δεκεμβρίου με διμερείς κατ’ ιδίαν συναντήσεις των ηγετών και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί τριμερής κατ’ ιδίαν συνάντηση των τριών ηγετών.

Ακολούθως θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες ανάμεσα στις αντιπροσωπείες των τριών χωρών. Ανάμεσα στα θέματα που θα απασχολήσουν τη Σύνοδο είναι το Κυπριακό, η Ενέργεια, περιφερειακές εξελίξεις, το Μεσανατολικό, η Έρευνα και η Καινοτομία, Εκπαίδευση, Τουρισμός, Επικοινωνίες,  Γεωργία. Κυβερνοασφάλεια και άλλα.

Σημείο ελληνικού ενδιαφέροντος που θα συζητηθούν είναι το κέντρο καινοτομίας startup επιχειρήσεων που αναμένεται να ιδρυθεί στην Θεσσαλονίκη.

Αμέσως μετά τις διευρυμένες συνομιλίες θα υπογραφούν διμερή και τριμερή Μνημόνια Συναντίληψης και θα ακολουθήσουν δηλώσεις στα ΜΜΕ από πλευράς των τριών ηγετών.

Μετά τις δηλώσεις, ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ θα παραθέσει γεύμα εργασίας προς τους ηγέτες και τις αντιπροσωπείες τους./ΙΒΝΑ