Η ελληνική και η ρουμανική αστυνομία ενώνονται με Βούλγαρους ομολόγους τους για περιπολίες στο Bansko

Η ελληνική και η ρουμανική αστυνομία ενώνονται με Βούλγαρους ομολόγους τους για περιπολίες στο Bansko

Σε συνέχεια των τελευταίων ετών, η αστυνομία από την Ελλάδα και τη Ρουμανία συμμετέχουν με τους ομολόγους τους από τη Βουλγαρία για να εργαστούν σε μικτές ομάδες στο χειμερινό ορεινό θέρετρο του Bansko, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο επικεφαλής της περιφερειακής διεύθυνσης του υπουργείου στο Blagoevgrad, ο Επίτροπος Nikolai Hadzhiev και ο δήμαρχος του Bansko, Georgi Ikonomiv, υποδέχθηκαν την ελληνική και ρουμανική αστυνομία, οι οποίες έφθασαν στις 17 Δεκεμβρίου, όπως δήλωσε το υπουργείο.

Η παρουσία υπαλλήλων της ελληνικής και ρουμανικής αστυνομίας θα συμβάλει στην ειρήνη των τουριστών από τις δύο αυτές χώρες, σύμφωνα με τη δήλωση.

“Ο στόχος μας είναι να αισθανθούν οι επισκέπτες ότι είναι προστατευμένοι και ειρηνικοί στην περιοχή του θέρετρου”, ανέφερε ο Nikolai Hadzhiev.

Επίσης ανέφερε επίσης ότι 37 αστυνομικοί θα αποσπαστούν από το Blagoevgrad για να βοηθήσουν στη διατήρηση της δημόσιας τάξης στο χειμερινό θέρετρο μέχρι το τέλος της σεζόν.

Επιπροσθέτως η αστυνομία θα εγκατασταθεί στο κέντρο του Bansko, και στο χαμηλότερο σταθμό ανελκυστήρα, στην Banderishka Polyana και στη Shiligarnika.

Όταν το Bansko θα φιλοξενήσει τρεις αγώνες ανδρικού σκι για το Παγκόσμιο Κύπελλο στις 22-24 Φεβρουαρίου 2019, θα προστεθεί επιπλέον αστυνομική δύναμη από τη Σόφια στην υπηρεσία του θέρετρου, κάτι που θα βοηθήσει περεταίρω.

Τέλος κάλεσε τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Bansko να ειδοποιήσουν αμέσως τις αρχές επιβολής του νόμου για οποιαδήποτε παραβίαση της δημόσιας τάξης προκειμένου να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα και να αντιδράσουν εγκαίρως.

Η ελληνική και η ρουμανική αστυνομία θα παραμείνουν στην υπηρεσία στο Bansko μέχρι τις 15 Μαρτίου 2019./IBNA