Έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σημειώθηκε σε τηλεοπτικό σταθμό στην Αθήνα

Έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σημειώθηκε σε τηλεοπτικό σταθμό στην Αθήνα

Έκρηξη αυοσχέδιου μηχανισμού σημειώθηκε έξω από τις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ και της εφημερίδας «Καθημερινή» τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Η έκρηξη του αυτοσχέδιου μηχανισμού, η οποία χαρακτηρίζεται «ισχυρή», προκάλεσε ζημιές στον πρώτο και στον δεύτερο όροφο – κυρίως σπασμένα τζάμια – χωρίς να υπάρξει κανένας τραυματισμός.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, άγνωστος προειδοποίησε τηλεφωνικά για την έκρηξη στις 01:50 τοπική ώρα αναφέροντας ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα στον ΣΚΑΙ σε σαράντα πέντε λεπτά της ώρας, τονίζοντας «δεν είναι φάρσα».

Αστυνομικές πηγές σημείωσαν ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος βρισκόταν μέσα σε έναν σάκο, ήταν τοποθετημένος έξω από το κτίριο – πιο συγκεκριμένα, σε πεζοδρόμιο απέναντι στην είσοδο των εγκαταστάσεων, σε απόσταση περίπου επτά μέτρων. Εκτιμάται ότι οι δράστες της επίθεσης πέρασαν από το σημείο, άφησαν τον σάκο και απομακρύνθηκαν.

Η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα από την αστυνομία, σε μεγάλη ακτίνα γύρω από το κτίριο του ΣΚΑΙ, ενώ ειδοποιήθηκαν όσοι εργαζόμενοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα στις εγκαταστάσεις του σταθμού και μπόρεσαν να απομακρυνθούν με ασφάλεια.

Την τρομοκρατική ενέργεια καταδίκασαν σύσσωμα τα πολιτικά κόμματα καθώς και η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Ελλάδας./ΙΒΝΑ