Επίθεση Μητσοτάκη στην κυβέρνηση Τσίπρα από το βήμα του 12ου Συνεδρίου της ΝΔ.

Επίθεση Μητσοτάκη στην κυβέρνηση Τσίπρα από το βήμα του 12ου Συνεδρίου της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε νέα επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησής του κατά τη διάρκεια του 12ου συνεδρίου του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας την Κυριακή.

Στην ομιλία του, ο κεντροδεξιός αρχηγός του βασικού αντιπολιτευόμενου κόμματος έκλεισε τις εργασίες, λέγοντας στους εκπροσώπους ότι «η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να φύγει επειδή πήγε τη χώρα πολλά χρόνια πίσω».

Ο Μητσοτάκης επικέντρωσε την έντονη κριτική του σε δύο βασικά θέματα: τον χειρισμό της διαφοράς για το ονοματολογικό με τη γειτονική ΠΓΔ της Μακεδονίας και τον χειρισμό των οικονομικών από την κυβέρνηση.

Στο πρώτο μέτωπο υπαινίχθηκε ότι ο Πρωθυπουργός Τσίπρας αγνοεί την ελληνική ιστορία και τους “αγώνες που έκαναν τη Μακεδονία Ελληνική”. Επανέλαβε την αντίθεση του κόμματός του στη συμφωνία των Πρεσπών μεταξύ Αθηνών και Σκοπίων, την οποία χαρακτήρισε «εθνική υποχώρηση», επικρίνοντας παράλληλα τον Τσίπρα για την αναγνώριση της ύπαρξης μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας.

Όσον αφορά την οικονομία, ο αρχηγός του συντηρητικού κόμματος επεσήμανε ότι το κυβερνών κόμμα θέλει “μια φτωχή χώρα στην οποία μπορεί να εκχωρήσει οφέλη και υποσχέσεις”. Συνέχισε λέγοντας ότι η κυβέρνηση Τσίπρα κατέστρεψε τη μεσαία τάξη, επέβαλε υπερβολική φορολογία, αύξησε τις κρατικές δαπάνες για να κάνει κομματικούς διορισμούς στο δημόσιο τομέα και επέτρεψε στο κράτος να διογκωθεί περαιτέρω.

Επιπλέον, ο Μητσοτάκης επέκρινε τη διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τονίζοντας ότι το τρίτο σχέδιο διάσωσης που συμφωνήθηκε από την κυβέρνηση του Τσίπρα ήταν το πιο σκληρό, κοστίζοντας τους Έλληνες πάνω από 100 δισ. Ευρώ, «παγώνοντας» την ανάπτυξη και τις επενδύσεις και βάζοντας την οικονομία σε παρατεταμένη λιτότητα.

Αναφερόμενος στο δικό του σχέδιο για το μέλλον, υποσχέθηκε ότι μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα μειώσει τους φόρους, θα προσελκύσει επενδύσεις και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Με το βλέμμα στις τριπλές εκλογικές μάχες για το 2019, όπου θα διεξαχθούν οι τοπικές, ευρωπαϊκές και γενικές εκλογές, ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι ο πρώην Πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα ηγηθεί του ευρωψηφοδελτίου.

Αποδεχόμενος τον νέο του ρόλο, ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε ότι οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να συσπειρωθούν γύρω από τους υποψηφίους που χρίστηκαν από το κόμμα και να μην διασκορπίσουν τις ψήφους τους, μόνο και μόνο επειδή οι ευρωπαϊκές και τοπικές εκλογές δεν εκλέγουν κυβέρνηση.

Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε επίσης ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης θα ανανεώσει τη θητεία του ως γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας.

Τέλος, στις 10 Ιανουαρίου το κόμμα πρόκειται να ανακοινώσει τους υποψήφιους βουλευτές, πολλοί εκ των οποίων θα συμμετάσχουν σε γενικές εκλογές για πρώτη φορά. / IBNA