Τουρκία: Παραγωγή αντιαεροπορικού συστήματος μεγάλου βεληνεκούς το επόμενό της βήμα

Τουρκία: Παραγωγή αντιαεροπορικού συστήματος μεγάλου βεληνεκούς το επόμενό της βήμα

Ο Recep Tayyip Erdogan ανακοίνωσε πως η Τουρκία ξεκίνησε τη διαδικασία ανάπτυξης και παραγωγής τού πρώτου αμιγώς τουρκικού συστήματος αεράμυνας, με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.  Το σύστημα, το οποίο σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο θα είναι έτοιμο το 2021, θα έχει την ονομασία “SIPER” («Χαράκωμα»).

Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε την ανακοίνωση στην Άγκυρα, σε συνέδριο με  θέμα την τεχνολογική ανάπτυξη της στρατιωτικἠς βιομηχανίας και τις εθνικές υποδομές.

Εντύπωση προκάλεσε η ανακοίνωση αυτή, καθώς η Τουρκία αναμένεται να αγοράσει το ρωσικό σύστημα πυραυλικής αεράμυνας S-400. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, την περασμένη εβδομάδα είχε ανακοινώσει πως η εγκατάσταση του πυραυλικού συστήματος S-400 θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2019.

Στη γειτονική χώρα δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο προμήθειας του αμερικανικού αντιαεροπορικού συστήματος Patriot, έπειτα και τη σταδιακή αποκλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις Η.Π.Α.-Toυρκίας, το έναυσμα για την οποία δόθηκε με την απελευθέρωση του πάστορα Andrew Brunson από τις τουρκικές αρχές…. / IBNA