Αγγελίδης: «Στόχος μας η απρόσκοπτη συνέχιση του ενεργειακού προγράμματος»

Αγγελίδης: «Στόχος μας η απρόσκοπτη συνέχιση του ενεργειακού προγράμματος»

Η απρόσκοπτη συνέχιση του ενεργειακού προγράμματος της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι ο στόχος του Υπουργείου Άμυνας σε συνεργασία με όλες τις Υπηρεσίες της χώρας, σημείωσε στις δηλώσεις του ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Σάββας Αγγελίδης.

Σε δηλώσεις από τη Λάρνακα, κατά την διάρκεια της Πολυεθνικής Άσκησης «Νέμεσις 2018», που διεξάγεται στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Υπουργός Άμυνας είπε πως στην άσκηση «συμμετέχουν αεροναυτικές δυνάμεις από Υπηρεσίες της Δημοκρατίας και Υπηρεσίες άλλων χωρών και ιδιωτικών εταιρειών. Σκοπός της άσκησης είναι η ανάπτυξη της αποτελεσματικότερης συνεργασίας και συντονισμού μεταξύ αυτών των ομάδων για αντιμετώπιση κινδύνων είτε σε εμπορικά πλοία και σε πλατφόρμες, με σενάρια που έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση τρομοκρατίας αλλά και με ατυχήματα με μαζικές διασώσεις και ρύπανση στη θάλασσα».

Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στην Κυπριακή ΑΟΖ με την παρουσία του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Barbaros στη περιοχή και τη σημαντική παρουσία ναυτικών δυνάμεων από μεγάλες χώρες, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι «όλα βαίνουν ομαλά. Εμείς κάνουμε αυτό που κάνουμε συλλογικά με όλες τις Υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας έτσι ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα το ενεργειακό πρόγραμμα της Δημοκρατίας».

Στην άσκηση με όνομα “Νέμεσις 2018” που διήρκησε από τις 25 έως τις 31 Οκτωβρίου, συμμετείχαν δυνάμεις από την Κύπρο, την Ελλάδα, την Γαλλία, την Βρετανία, το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Παρατηρητές απέστειλαν η Ιταλία, η Αίγυπτος και η Ιορδανία. /ΙΒΝΑ