ΠΓΔΜ: Βαθαίνει το ρήγμα στους κόλπους του VMRO-DPMNE

ΠΓΔΜ: Βαθαίνει το ρήγμα στους κόλπους του VMRO-DPMNE

Ξεχωριστή Κοινοβουλευτική Ομάδα σχημάτισαν οι οχτώ βουλευτές της αντιπολίτευσης, που στην ψηφοφορία της 19ης Οκτωβρίου στη Βουλή της πΓΔ της Μακεδονίας ψήφισαν υπέρ της πρότασης της κυβέρνησης του Zoran Zaev για την έναρξη των διαδικασιών σχετικά με την τροποποίηση του Συντάγματος της χώρας, στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Οι επτά από τους οχτώ αυτούς βουλευτές ανήκαν στο VMRO-DPMNE, το οποίο, αμέσως μετά την ψηφοφορία στη Βουλή, τους διέγραψε από τις τάξεις του, ενώ μία βουλευτής προέρχεται από το μικρό «Σοσιαλιστικό Κόμμα» , το οποίο συνεργάζεται με το VMRO-DPMNE.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο διάστημα, ορισμένοι ακόμη βουλευτές του VMRO-DPMNE, που φέρονται να διαφωνούν με την αδιάλλακτη γραμμή της ηγεσίας του κόμματος στο θέμα της επίλυσης της ονομασίας και της Συμφωνίας των Πρεσπών, αναμένεται να μεταπηδήσουν στη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα που σχημάτισαν οι οχτώ βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι ισχυροί κλυδωνισμοί στο εσωτερικό του VMRO-DPMNE, μετά τις διαγραφές βουλευτών και στελεχών του κόμματος.

Ο πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της πΓΔ της Μακεδονίας  και ένα από τα στελέχη με μεγάλη επιρροή στο VMRO-DPMNE, Saso Mijalkov (πρώτος εξάδελφος του πρώην πρωθυπουργού της χώρας, Nikola Gruevski), ο οποίος διαγράφηκε την περασμένη εβδομάδα από το κόμμα, με χθεσινή ανοιχτή επιστολή του, κατηγόρησε ευθέως τον αρχηγό του VMRO-DPMNE, Hristijan Mickoski , για ψευδοπατριωτισμό, δίνοντας λαβή, με τον τρόπο αυτό,  για νέα «επεισόδια» στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης./ΙΒΝΑ