Επίσκεψη του Έλληνα Πρέσβη στο πλοίο του ΠΝ «Ευρώπη» στην Σμύρνη

Επίσκεψη του Έλληνα Πρέσβη στο πλοίο του ΠΝ «Ευρώπη» στην Σμύρνη

Σε μια ιδιαίτερα σημειολογική κίνηση ο Έλληνας Πρέσβης στην Άγκυρα Πέτρος Μαυροειδής, επισκέφθηκε την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου, το Ναρκοθηρευτικό πλοίο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ)  «Ευρώπη» που είχε καταπλεύσει στο λιμάνι της Σμύρνης στο πλαίσιο Νατοϊκής άσκησης.

Ο Έλληνας Πρέσβης, που συνοδευόταν από το ναυτικό εκπρόσωπο και εκπρόσωπο του Ελληνικού Προξενείου της Σμύρνης, ξεναγήθηκε στο Ν/ΘΗ «Ευρώπη» ενώ στη συνέχεια συνομίλησε με το πλήρωμα.

Το Ναρκοθηρευτικό «Ευρώπη» αποδόθηκε στην ενεργό δράση τον Μάιο του 1986 με το όνομα «HMSBICESTER» και έκτοτε τέθηκε στη 2η Μοίρα  Ναρκοθηρευτικών του Αγγλικού Ναυτικού με βάση το Portsmouth. Υπό Αγγλική Σημαία έλαβε μέρος στον πόλεμο του κόλπου το 1991 αλιεύοντας εβδομήντα πέντε (75) νάρκες.

Στις 31 Ιουλίου 2000 το πλοίο παραδόθηκε στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό ενώ τον Σεπτέμβριο του ιδίου έτους τέθηκε στην υπηρεσία της 3ης Μοίρας Ναρκαλιευτικών, με το όνομα «Ευρώπη».

Ο Έλληνας Πρέσβης επισκέφθηκε τη Σμύρνη και το Ν/ΘΗ την Τετάρτη μια μέρα μετά την προγραμματισμένη συνάντηση  από την Παρασκευή στο Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, με τον αρμόδιο Πρέσβη για θέματα Ελλάδας και Ανατολικής Μεσογείου, όπου συζητήθηκαν διμερή θέματα./ΙΒΝΑ