Προφυλακιστέος κρίθηκε άλλος ένας πρώην Υπουργός

Προφυλακιστέος κρίθηκε άλλος ένας πρώην Υπουργός

Στη φυλακή οδηγήθηκαν αργά το βράδυ της Τρίτης, ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του Σταυρούλα Κουράκου, για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, καθώς εμφανίζονται ότι έλαβαν 2,8 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα ζημιώνοντας παράλληλα το ελληνικό Δημόσιο κατά 400 εκατομμύρια ευρώ, για την υπογραφή της σύμβασης εκσυγχρονισμού των 6 φρεγατών τύπου S του Πολεμικού Ναυτικού στην γαλλική εταιρεία THALES, το 2003, καθώς και για εκείνη που αφορούσε τα αντισταθμιστικά ωφελήματα. Τα χρήματα αυτά, κατά την κατηγορία, διακινήθηκαν στο τραπεζικό σύστημα μέσα από λογαριασμούς και υπολογαριασμούς, ορισμένοι εκ των οποίων ανήκαν στη σύζυγό του, έτσι ώστε να χαθούν τα ίχνη της αρχικής προέλευσής τους.

Η μαραθώνια απολογία του κατηγορούμενου πρώην υπουργού, που διήρκησε συνολικά 16 ώρες, δεν κατάφερε να πείσει ανακριτές και εισαγγελέα, που αποφάσισαν την προφυλάκιση τους με την αιτιολογία, σύμφωνα με πληροφορίες, ως ύποπτοι φυγής και ύποπτοι τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων.

Ο πρώην Υπουργός κατά την διάρκεια της μεταφοράς του δήλωσε ότι, «Η εργαλειοποίηση της ελληνικής δικαιοσύνης θέτει σε κίνδυνο την ίδια μας τη δημοκρατία. Το δόγμα ΠολάκIBNAη εφαρμόζεται γενικά», αποδίδοντας την δίωξη του σε πολιτικά κριτήρια.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου είναι ο δεύτερος Υπουργός Εθνικής Άμυνας που οδηγείται στη φυλακή καθώς έχει προηγηθεί η καταδίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και χρηματισμό./IBNA