Η Δημοκρατική Παράταξη  νέο κόμμα στην Κύπρο.

Η Δημοκρατική Παράταξη  νέο κόμμα στην Κύπρο.

Μια νέα πολιτική κίνηση λαμβάνει χώρα στην Κύπρο, με την ίδρυση της Δημοκρατικής Παράταξης. Κεντρικό πρόσωπο της παράταξης είναι ο Μάριος Καρογιάν, πρώην πρόεδρος του ΔΗΚΟ και της Βουλής των Αντιπροσώπων. Ο Μάριος Καρογιαν επιστρέφει στην πολιτική σκηνή και αναλαμβάνει τα ηνία της παράταξης, η οποία ιδρύθηκε από άτομα που είτε διαγράφηκαν, είτε αποχώρησαν οικειοθελώς και διαμαρτυρόμενα από το ΔΗΚΟ.

Με σύνθημα «Μαζί από την αρχή για μια νέα αρχή» το ΔΗΠΑ σηματοδοτεί την έναρξη της πολιτικής του δράσης, στοχεύοντας τους ψηφοφόρους του κέντρου αλλά κι όλους εκείνους που έχουν απογοητευθεί από τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα στην Κυπριακή πολιτική σκηνή.

Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου ξεκινά το ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης.  Κατά τη διάρκεια του σημερινού συνεδρίου θα γίνει η παρουσίαση του εμβλήματος της Δημοκρατικής Παράταξης και της προσωρινής ηγεσίας. Θα παρουσιαστούν δηλαδή τα πέντε άτομα που προσυπόγραψαν την ίδρυση της Δημοκρατικής Παράταξης, Μάριος Μαρκίδης, Γιάννος Λακκοτρύπης, Σπύρος Παναγή, Χριστόδουλος Έλληνας και Μαρίνος Κλεάνθους, και θα αναφερθούν σε όλα όσα έγιναν αυτό το διάστημα και τους στόχους του νέου πολιτικού κόμματος. Στη συνέχεια θα υποβληθεί προς έγκριση η πολιτική και ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος. Στο πλαίσιο αυτό, θα εξηγηθούν και οι λόγοι που οδήγησαν στην απόφαση να ανατεθεί η ηγεσία προσωρινά στο Μάριο Καρογιάν./ΙΒΝΑ