Αποκλειστικό: Ουδέν σχόλιο από την Αλβανική κυβέρνηση για την επίσκεψη Cavusoglu στην Αλβανία.

Αποκλειστικό: Ουδέν σχόλιο από την Αλβανική κυβέρνηση για την επίσκεψη Cavusoglu στην Αλβανία.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mevlüt Çavuşoğlu, βρίσκεται στην Αλβανία κι αν και θα παραμείνει στη χώρα για λίγες ακόμη ώρες, η επίσκεψή του δεν έχει σχολιαστεί καθόλου από την αλβανική κυβέρνηση.

Ούτε το υπουργείο Εξωτερικών ούτε το γραφείο του πρωθυπουργού έχουν εκδώσει ανακοινώσεις σχετικά με την επίσκεψη αυτή και δεν είναι γνωστό αν έχουν πραγματοποιηθεί συναντήσεις μεταξύ Çavuşoğlu και Bushati ή Rama.

Από την άλλη πλευρά, η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσημα ότι θα πραγματοποιηθούν διμερείς συναντήσεις, προσθέτοντας ότι «οι συναντήσεις που θα πραγματοποιήσουν οι Çavuşoğlu με αξιωματούχους στα Τίρανα αναμένεται να συζητήσουν τις σχέσεις Τουρκίας και Αλβανίας και να ανταλλάξουν απόψεις για τις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις».

Όμως, το ερώτημα είναι, με ποιους αξιωματούχους συναντήθηκε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών;

Αυτό παραμένει ένα μυστήριο.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών έφθασε στην Αλβανία και παρακολούθησε την τελετή έναρξης της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο το οποίο, σύμφωνα με τις πηγές της IBNA, επιβεβαιώθηκε ότι έχει αναληφθεί από ένα τουρκικό ίδρυμα που έχει στενούς δεσμούς με την τουρκική κυβέρνηση.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Mevlut Cavusoglu, έχει προγραμματίσει επίσης συνάντηση στο Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αλβανίας-Τουρκίας.

Μετά την επίσκεψή του στην Αλβανία, ο Mevlut Çavuşoğlu αναμένεται να επισκεφθεί αύριο το Κοσσυφοπέδιο./IBNA