Η Ν.Δ. ζητά να συγκληθεί άμεσα η Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων 

Η Ν.Δ. ζητά να συγκληθεί άμεσα η Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων 

Με αφορμή το παρόν κλίμα στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και στην Ανατολική Μεσόγειο, και ορμώμενη από την ανησυχία της γύρω από σοβαρές γεωπολιτικές εξελίξεις που, πιθανόν, υπάρξουν στο άμεσο μέλλον, η Νέα Δημοκρατία έχει ζητήσει τη σύγκληση της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, το συντομότερο δυνατόν.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, μέσω των επίσημων εκπροσώπων της, ήτοι βουλευτών της, οι οποίοι είναι μέλη της εν λόγω Επιτροπής, έχουν ζητήσει τη σύγκλησή της, επισήμως, με επιστολή τους.

Για την ακρίβεια, επιθυμούν επίσημη ενημέρωση του κόμματός τους, καθώς και των λοιπών κομμάτων τής αντιπολίτευσης, από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά και τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, σχετικά με τις κυβερνητικές επιλογές τους σε εθνικά θέματα μείζονος σημασίας.

Το ονοματολογικό, καθώς και η πορεία των σχέσεων τής Ελλάδα με γειτονικά της κράτη θεωρούνται καίριας σημασίας.

Η Νέα Δημοκρατία “θεωρεί επιτακτική την ανάγκη διεξαγωγής μιας ουσιαστικής κοινοβουλευτικής συζήτησης στην αρμόδια Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων”, αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου, του κόμματος. / ΙΒΝΑ