Κοτζιάς και Χριστοδουλίδης θα συμμετάσχουν στο Φόρουμ της Ένωσης για τη Μεσόγειο.

Κοτζιάς και Χριστοδουλίδης θα συμμετάσχουν στο Φόρουμ της Ένωσης για τη Μεσόγειο.

Στη Βαρκελώνη θα βρεθούν για την 3η Υπουργική Σύνοδο του περιφερειακού Φόρουμ της Ένωσης για τη Μεσόγειο(ΕγΜ) οι Υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου, Νίκος Κοτζιάς και Νίκος Χριστοδουλίδης.

Το φόρουμ στις 8 Οκτωβρίου στη Βαρκελώνη θα συγκεντρώσει τους υπουργούς Εξωτερικών των κρατών μελών της Ένωσης για τη Μεσόγειο, θα προεδρεύσουν από κοινού η κ. Federica Mogherini, Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και ο Ayman Safadi, Υπουργός Εξωτερικών του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας και θα φιλοξενηθεί από τον κ. Josep Borrell, Υπουργό Εξωτερικών και Συνεργασίας του Βασιλείου της Ισπανίας και από τον Nasser Kamel, Γενικό Γραμματέα της ΕγΜ.

Η φετινή διοργάνωση συμπίπτει με την δέκατη επέτειο από τη δημιουργία της Ένωσης για τη Μεσόγειο. Η 3η Υπουργική Σύνοδος του Περιφερειακού Φόρουμ θα δώσει την ευκαιρία της γίνει ανασκόπηση των μέχρι σήμερα δράσεων, να γίνει ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την πορεία προς τα εμπρός και να συζητηθούν οι δυνατότητες της οργάνωσης που βασίζονται στη δράση. Η Ένωση για τη Μεσόγειο έχει αποδειχθεί μια μοναδική πλατφόρμα για διάλογο και συνεργασία στην ευρωμεσογειακή περιοχή, που παραμένει επίκαιρη, όπου η αναζήτηση λύσεων στις κοινές προκλήσεις είναι ακόμη πιο αναγκαία.

Όπως και στα δύο προηγούμενα Φόρουμ, οι εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών και του ιδιωτικού τομέα, συμπεριλαμβανομένων των υπευθύνων και των δικαιούχων έργων της ΕγΜ, θα συμμετάσχουν στο φόρουμ για να συζητήσουν τις συνέργειες και τη συμπληρωματικότητα μεταξύ των βασικών παραγόντων της περιοχής μας. Ο διάλογος αυτός θα επικεντρωθεί στην πρωτοβουλία UfM Med4jobs, η οποία αποτελεί μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που αντιμετωπίζει τόσο την πλευρά της προσφοράς όσο και της ζήτησης στην αγορά εργασίας, στοχεύοντας σε τρία βασικά ζητήματα, δηλαδή την απασχόληση, την εργασιακή διαμεσολάβηση και τις υποδομές που επιτρέπει την ανάπτυξη των επιχειρήσεων./ΙΒΝΑ