ΠΓΔΜ: Επιβεβαίωση της ποινής φυλάκισης του Nikola Gruevski στο Εφετείο

ΠΓΔΜ: Επιβεβαίωση της ποινής φυλάκισης του Nikola Gruevski στο Εφετείο

Το Εφετείο επιβεβαίωσε την ποινή φυλάκισης δύο ετών για τον πρώην πρωθυπουργό της πΓΔ της Μακεδονίας  Nikola Gruevski,  για την υπόθεση «Tenk», δηλαδή την απόκτηση πολυτελούς Mercedes αξίας 600 χιλιάδων ευρώ.

Το Εφετείο απέρριψε ως αβάσιμες τις αιτιάσεις του Nikola Gruevski στην πρωτόδικη απόφαση που του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 2 ετών και επικύρωσε την ποινή.

Ο Nikola Gruevski έχει το δικαίωμα να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, ζητώντας την ακύρωση της ποινής του και δεν πρόκειται να οδηγηθεί στη φυλακή, τουλάχιστον το επόμενο διάστημα.

Το Εφετείο επίσης εξέδωσε απόφαση για την προσφυγή και του πρώην Υфυπουργού Εσωτερικών Gjoko Popovski ο οποίος καταδικάστηκε πρωτόδικα σε έξι χρόνια και έξι μήνες φυλάκιση για την ίδια υπόθεση «Tenk». Το Εφετείο μείωσε την ποινή του Popovski σε 4 χρόνια και έξι μήνες.

Το Ποινικό Δικαστήριο των Σκοπίων στις 23 Μαΐου, για την αγορά πολυτελούς Mercedes αξίας 600.000 ευρώ, καταδίκασε τον Gjoko Popovski σε έξι χρόνια και έξι μήνες στη φυλακή, ενώ τον Nikola Gruevski ως υποκινητής για τη διάπραξη του εγκλήματος σε δύο χρόνια φυλάκιση. /ΙΒΝΑ