Μεικτά πληρώματα Ρώσων και Σέρβων πιλότων σε αεροπορική  άσκηση

Μεικτά πληρώματα Ρώσων και Σέρβων πιλότων σε αεροπορική  άσκηση

Κοινές ασκήσεις της πολεμικής αεροπορίας της Σερβίας και της Ρωσίας πραγματοποιούνται εδώ και τέσσερις ημέρες στο σερβικό ουρανό.

Η άσκηση με την ονομασία BARS-2018 έχει στόχο την εκπαίδευση των πιλότων των δύο χωρών στην, από κοινού,  αντιμετώπιση ακραίων καταστάσεων.

Χρησιμοποιούνται διθέσια αεροσκάφη MIG-29, της σερβικής πολεμικής αεροπορίας και το πλήρωμα του κάθε αεροσκάφους αποτελείται από έναν Ρώσο και έναν Σέρβο πιλότο.

Οι πιλότοι εκπαιδεύονται σε αερομαχίες ένας προς έναν, στην αναχαίτιση εισβολέα, στην προσβολή επίγειων στόχων από χαμηλό ύψος, την προστασία αερομεταφορών, την υποστήριξη επέμβασης καταδρομέων και σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Ο Ρώσος υποδιοικητής της άσκησης σμήναρχος Kostantin Surikov δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι, «κύριος στόχος της φετινής άσκησης δεν είναι τόσο η εκπαίδευση των πιλότων, αλλά η προετοιμασία τους ώστε να μπορούν να φέρουν εις πέρας κοινές αποστολές, σε μεικτά πληρώματα».

Η αεροπορική άσκηση BARS είναι τακτική και διεξάγεται μία φορά το χρόνο από το 2015.

Το όνομά της προέρχεται από το ακρωνύμιο των λέξεων που συνθέτουν τη φράση: Bratsvo Aviatičara Rusije Srbije (Αδελφότητα Αεροπόρων Ρωσίας-Σερβίας).

Ο Željko Bilić υπογράφει για λογαριασμό τής Σερβίας (Α) και ο Konstantin Surikov για τη Ρωσία

Η χώρα διεξαγωγής εναλλάσσεται -τη μια χρονιά στη Ρωσία την επόμενη στη Σερβία- και διαρκεί έξι ημέρες.

Η φετινή άσκηση θα ολοκληρωθεί στις 6 Οκτωβρίου…. / ΙΒΝΑ