Η Λευκωσία ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες της στο 1ο «Cyprus Film Summit»

Η Λευκωσία ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες της στο 1ο «Cyprus Film Summit»

Tο 1ο «Cyprus Film Summit» διοργανώνεται στις 10 Οκτωβρίου 2018 στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», στη Λευκωσία, υπό την αιγίδα του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus), του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού και του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών.

Το «Cyprus Film Summit 2018» αποτελεί μία εξαιρετική πρωτοβουλία προβολής και προώθησης της Κύπρου προς επαγγελματίες της βιομηχανίας ως προορισμού γυρισμάτων. Επαγγελματίες από τον χώρο του κινηματογράφου και της οπτικοακουστικής βιομηχανίας από ολόκληρο τον κόσμο θα συνέλθουν στις 10 Οκτωβρίου, στη Λευκωσία, με στόχο να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις όπως αυτές διαμορφώνονται στον κλάδο τους αλλά και για να πληροφορηθούν γύρω από τα όσα έχει να προσφέρει το νησί ως ιδανική επιλογή, τόσο για γυρίσματα όσο και για βιντεοσκοπήσεις.

Στη Διάσκεψη θα παρουσιαστεί το ειδικό πακέτο κινήτρων και ωφελημάτων που έχει καθορίσει η Κυβέρνηση για όσες εγχώριες και παγκόσμιες παραγωγές πραγματοποιηθούν στη χώρα μας.

Η Διάσκεψη αναμένεται να φιλοξενήσει περισσότερους από 120 συμμετέχοντες από κάθε γωνιά του πλανήτη. Συγκεκριμένα, παρών αναμένεται να δώσουν εταιρείες παραγωγής και σκηνοθεσίας όπως και παραγωγοί (executive producers) από την Ευρώπη, την Ινδία, τη Ρωσία και τη Βόρεια Αμερική.

Στο «Cyprus Film Summit 2018» θα συμμετέχουν, επίσης, εγχώριοι επαγγελματίες του οπτικοακουστικού τομέα./ΙΒΝΑ