Συνάντηση Pence-Zaev: Ισχυρή στήριξη των ΗΠΑ στη Συμφωνία των Πρεσπών

Συνάντηση Pence-Zaev: Ισχυρή στήριξη των ΗΠΑ στη Συμφωνία των Πρεσπών

Την ισχυρή στήριξη των ΗΠΑ στη Συμφωνία των Πρεσπών εξέφρασε ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Mike Pence στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της πΓΔ της Μακεδονίας Zoran Zaev, στην Ουάσιγκτον.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση από το Γραφείο του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ, ο Mike Pence συνεχάρη τον Zoran Zaev για την επίτευξη, με την Ελλάδα, της  ιστορικής Συμφωνίας των Πρεσπών, σχετικά με την  επίλυση της μακροχρόνιας διαφοράς  για το ζήτημα της ονομασίας  και τον ευχαρίστησε για τη συμβολή του.

«Ο Αντιπρόεδρος (σ.σ. των ΗΠΑ) εξέφρασε την ισχυρή στήριξή του στη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία, όταν υλοποιηθεί, θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ασφάλεια και ευημερία για ολόκληρη την περιοχή» σημειώνεται ακόμη στην ανακοίνωση από το  Γραφείο του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ,  Mike Pence.

Στη συνάντηση, όπως προστίθεται στην ανακοίνωση, έγινε λόγος και για το επικείμενο δημοψήφισμα στην πΓΔ της Μακεδονίας και τονίσθηκε η σημασία, όλοι οι πολίτες της χώρας να ψηφίσουν στην κρίσιμη αυτή στιγμή για το μέλλον της χώρας./ IBNA