Τρολάρισμα στον Βούτσιτς για τα σχόλιά του περί “ιπτάμενων αυτοκίνητων” και “καθαριστές παραθύρων”

Τρολάρισμα στον Βούτσιτς για τα σχόλιά του περί “ιπτάμενων αυτοκίνητων” και “καθαριστές παραθύρων”

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψής του στην Κίνα, ο Σέρβος πρόεδρος, Αλεξάνταρ Βούτσις, ισχυρίστηκε ότι οι Κινέζοι θα κατασκευάσουν εργοστάσιο παραγωγής ιπτάμενων οχημάτων στη Σερβία, χωρίς ωστόσο  να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι ισχυρισμοί αυτοί του Βούτσιτς προκάλεσαν πολυάριθμες αντιδράσεις στο Tweeter. Ο Ζόραν Λουτόβατς, ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης, σχολίασε: «Τα ιπτάμενα αυτοκίνητα θα είναι αόρατα».

«Έχουμε ήδη το μετρό, τα ιπτάμενα αυτοκίνητα έρχονται… περιμένουμε για υποβρύχια ζέπελιν», ανέφερε ο ιστορικός Srdjan M. Jovanovic στο λογαριασμό του στο Twitter. Η παρατήρησή του σχετικά με το μετρό ήταν σαρκαστική καθώς δεν υπάρχει μετρό στο Βελιγράδι παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης τα τελευταία χρόνια.

Μερικοί χρήστες θυμήθηκαν τα ιπτάμενα αυτοκίνητα από την τριλογία ταινιών του Robert Zemeckis, «Επιστροφή στο Μέλλον».

Ο δημοσιογράφος Dusan Masic πρότεινε στην κυβέρνηση να προτείνει στην Κίνα να κατασκευάσει το αγρόκτημα των δράκων, ενώ ένας χρήστης του Twitter σχολίασε ότι ο στόχος της παρατήρησης του Βούτσιτς ήταν να αποσπάσει την προσοχή του κοινού από την πρόσφατη δήλωση του προέδρου για τους “καθαριστές παραθύρων”.

Συγκεκριμένα, νωρίτερα αυτό το μήνα, δύο εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους στο υπό κατασκευή κτίριο στο συγκρότημα Belgrade Waterfront, που αποτελεί κοινή επένδυση της Σερβικής κυβέρνησης και της εταιρείας Eagle Hills με έδρα το Αμπού Ντάμπι. Παρά το γεγονός ότι ασχολήθηκε έντονα με την προώθηση του έργου, ο Βούτσιτς απέφυγε να σχολιάσει το περιστατικό για μέρες. Στο τέλος είπε ότι στις “Ηνωμένες Πολιτείες κάθε 10 δευτερόλεπτα ένας καθαριστής παραθύρων χάνει τη ζωή του, αλλά αποδείχθηκε ότι πήρε αυτή την πληροφορία από τη σατιρική ιστοσελίδα «Το Κρεμμύδι».

Ο Βούτσιτς ζήτησε συγνώμη αργότερα, υποστηρίζοντας ότι η ομάδα του του έδωσε ψεύτικες πληροφορίες.

Ωστόσο, το φίλια προσκείμενο στον πρόεδρο περιοδικό “Alo!” – και όλα τα ταμπλόιντ της Σερβίας που στηρίζουν τον πρόεδρο – αναφέρει στην πρώτη του σελίδα ότι “οι Κινέζοι θα παράγουν ιπτάμενα αυτοκίνητα στη Σερβία”, δίνοντας μια ισχυρή ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη.

Ορισμένες λογικές φωνές πρότειναν ότι η Σερβική κυβέρνηση θα πρέπει να επικεντρωθεί στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αντί για ιπτάμενα./ΙΒΝΑ