Το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης της Βουλγαρίας προχωρά στη διαγραφή 71 τουριστικών εταιρειών

Το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης της Βουλγαρίας προχωρά στη διαγραφή 71 τουριστικών εταιρειών

Το υπουργείο Τουρισμού της Βουλγαρίας δήλωσε στις 19 Σεπτεμβρίου ότι είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες για να τερματίσει την εγγραφή και να διαγράψει από το Εθνικό Τουριστικό Μητρώο συνολικά 71 εταιρείες που έχουν εγγραφεί ως ταξιδιωτικοί πράκτορες.

Ο λόγος είναι ότι οι εταιρείες δεν είχαν υποβάλει την υποχρεωτική ασφάλιση ταξιδιωτικού πράκτορα, η οποία αποτελεί σαφή προϋπόθεση για τις επιχειρήσεις τουριστικών επιχειρήσεων, ανέφερε το υπουργείο.

Η διαδικασία ξεκίνησε από την υπουργό Τουρισμού, Νικολίνα Αγγελκόβα, με τη συμβουλή επιτροπής υπαλλήλων και εκπροσώπων ταξιδιωτικών πρακτόρων και tour operators για την εγγραφή ταξιδιωτικών πρακτόρων και tour operators.

Στο μητρώο, τα ονόματα των παραβατικών εταιρειών θα είναι βαμμένα κόκκινα, για να ενημερώνονται οι καταναλωτές ότι οι εταιρείες δεν λειτουργούσαν σύμφωνα με το νόμο, δήλωσε το υπουργείο.

Οι περισσότερες εταιρείες των οποίων η καταχώριση θα τερματιστεί έχουν την έδρα τους στη Σόφια, τη Βάρνα και το Μπουργκάς. Υπάρχουν επίσης ταξιδιωτικοί πράκτορες από το Πλόβντιβ, το Βέλικο Τούρνοβο, το Πλέβεν και το Ντόμπριτς, σύμφωνα πάντα με το υπουργείο./ΙΒΝΑ