ΠΓΔΜ: Γερμανία και Μ.Βρετανία στηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενόψει του δημοψηφίσματος

ΠΓΔΜ: Γερμανία και Μ.Βρετανία στηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενόψει του δημοψηφίσματος

Συνεχίζεται το “μπαράζ” επισκέψεων στα Σκόπια υψηλόβαθμων αξιωματούχων ξένων χωρών και διεθνών οργανισμών, προκειμένου να εκφράσουν τη στήριξή τους στη Συμφωνία των Πρεσπών, ενόψει του δημοψηφίσματος που θα διεξαχθεί στις 30 Σεπτεμβρίου στην πΓΔ της Μακεδονίας, με ερώτημα «Είστε υπέρ της ένταξης στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ με αποδοχή της Συμφωνίας μεταξύ της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και της Ελλάδας;»

Τη “σκυτάλη” πήραν σήμερα ο  υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Heiko Mass, και ο υπουργός για θέματα Ευρώπης και Αμερικής στο Βρετανικό Foreign Office, Alan Duncan.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον ομόλογό του της πΓΔ της Μακεδονίας Nikola Dimitrov, προέτρεψε τους πολίτες της χώρας να αξιοποιήσουν την “ιστορική”, όπως τη χαρακτήρισε ευκαιρία που έχουν και να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα.

«Εσείς και η ελληνική κυβέρνηση κάνατε ένα ιστορικό βήμα μετά από 25 χρόνια και τώρα προβάλει μπροστά σας η ιστορική ευκαιρία για την επίλυση αυτής της διαφοράς μαις για πάντα. Προτρέπω τους πολίτες αυτής της χώρας να ασκήσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα και να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα» σημείωσε ο Heiko Mass.

Από την μεριά του ο Alan Duncan, μετά τις συναντήσεις που είχε στα Σκόπια με τον υπουργό Εξωτερικών της πΓΔ της Μακεδονίας Nikola Dimitrov τον πρωθυπουργό της χώρας Zoran Zaev,  εξέφρασε την στήριξη της Μ.Βρετανίας για την επιτυχία του δημοψηφίσματος, καθώς και για την υλοποίηση των στρατηγικών στόχων της πΓΔ της Μακεδονίας σχετικά με την ενσωμάτωσή της  στις ευρωατλαντικές δομές.