Το πρώτο μεταμνημονιακό roadshow Τσακαλώτου

Το πρώτο μεταμνημονιακό roadshow Τσακαλώτου

Στο Λονδίνο θα βρεθεί την Τετάρτη και την Πέμπτη (19-20 Σεπτεμβρίου) ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, όπου μεταξύ άλλων θα έχει σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους επενδυτικών οίκων, με αφορμή το 13ο Ετήσιο Ελληνικό Roadshow που διοργανώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Πριν την άφιξή του στο Λονδίνο, ο υπουργός Οικονομικών θα βρεθεί στο Βερολίνο, όπου θα συμμετάσχει την Τετάρτη ως παρατηρητής σε συνάντηση του δικτύου υπουργών Οικονομικών της ΕΕ, του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES Ecofin ministerial network).

Στη συνέχεια, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα αναχωρήσει για το Λονδίνο, όπου την ίδια ημέρα θα παραστεί στο 13ο Ετήσιο Ελληνικό Roadshow, το οποίο διοργανώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών (19-20/9/18).

Την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 12.30 (Ελλάδος) ο υπουργός Οικονομικών θα μιλήσει σε κοινό επενδυτών, ενώ στη συνέχεια θα έχει σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους επενδυτικών οίκων. Ο ίδιος θα παρουσιάσει (την Πέμπτη) στα ξένα funds τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας καθώς και το Ολιστικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης της κυβέρνησης, επισημαίνοντας την υπεραπόδοση των δημοσιονομικών στόχων αλλά και την μη ανάγκη της Ελλάδας να βγει σύντομα στις αγορές λόγω του “μαξιλαριού” ρευστότητας που διαθέτει.

Αξίζει να σημειώσουμε πως στο roadshow έχουν προγραμματιστεί πάνω από 650 συναντήσεις με τις εισηγμένες εταιρείες, στις οποίες θα συμμετέχουν σχεδόν 100 funds, ενώ οι ελληνικές εταιρείες που από τον κλάδο της υψηλής αλλά και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, θα εκπροσωπηθούν σε ανώτατο επίπεδο είναι οι: ΑΔΜΗΕ, Alpha Bank, EXAE, Autohellas, Cenergy Holdings, Ελλάκτωρ – Ελ. Τεχ. Ανεμος, Ελβάλ-Χαλκόρ, Eurobank, Fourlis, ΓΕΚ Τέρνα – Τέρνα Ενεργειακή, Grivalia, ΕΛΠΕ, ΟΤΕ, Ικτίνος, Κρι-Κρι, Lamda Development, Marfin Investment Group, MLS, Motor Oil, Μυτιληναίος, Εθνική Τράπεζα, Εθνική Πανγαία, ΟΠΑΠ, Τράπεζα Πειραιώς, ΟΛΠ, ΔΕΗ, Σαράντης, Πλαστικά Θράκης, Τιτάν, Βιοχάλκο και Intralot.

Σε κάθε περίπτωση, οι συναντήσεις αποτελούν ένα σημαντικό test καθώς είναι η πρώτη επίσημη επαφή με τις αγορές στη μεταμνημονιακή εποχή./ΙΒΝΑ