Ο Haradinaj κάλεσε τους Αλβανούς στην ΠΓΔΜ να ψηφίσουν “ΝΑΙ” στο δημοψήφισμα  για το όνομα.

Ο Haradinaj κάλεσε τους Αλβανούς στην ΠΓΔΜ να ψηφίσουν “ΝΑΙ” στο δημοψήφισμα  για το όνομα.

Ο πρωθυπουργός του Κοσσόβου Ramus Haradinaj απηύθυνε έκκληση στους Αλβανούς πολίτες της ΓΔΜ να στηρίξουν με την ψήφο τους, στο επερχόμενο δημοψήφισμα, την συμφωνία με την Ελλάδα για το όνομα.

Ο Haradinaj, κατά την συνάντηση που είχε στην Πρίστινα με τον αρχηγό του Δημοκρατικού Κόμματος των Αλβανών (PDSH) στην πΓΔΜ, Menduh Thaci εξέφρασε την άποψη ότι η επικύρωση της συμφωνίας για το όνομα θα επηρεάσει θετικά τις εξελίξεις στο Κόσσοβο και γενικότερα σε ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων. “Ψηφίστε “ΝΑΙ” στο δημοψήφισμα! Για μία Μακεδονία στο ΝΑΤΟ για τους Αλβανούς στο ΝΑΤΟ. Εμείς στο Κόσσοβο  καλούμε από καρδιάς τα αδέλφια μας στην Μακεδονία να ψηφίσουν για την ένταξη στο ΝΑΤΟ γιατί θυμόμαστε ότι μας έσωσε το 1999 όταν διανύαμε δύσκολες στιγμές», δήλωσε ο Haradinai στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Menduh Thaci.

Στην συνάντηση εξετάστηκε και το θέμα του διαλόγου Βελιγραδίου – Πρίστινας και κυρίως οι προοπτικές για την οριστική επίλυση του ζητήματος του Κοσσόβου. Ο Ramus Haradinaj ανέφερε, στην συνέντευξη Τύπου, ότι διαπιστώθηκε διάσταση απόψεων για το θέμα με τον Menduh Thaci, αφού όπως είπε, ο ίδιος υποστηρίζει ότι “η οριστική επίλυση δεν μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την ανταλλαγή εδαφών και τη διόρθωση των συνόρων”./IBNA