Άμεση ανταπόκριση για βοήθεια από Τουρκία και πΓΔ της Μακεδονίας στην Ελλάδα.

Άμεση ανταπόκριση για βοήθεια από Τουρκία και πΓΔ της Μακεδονίας στην Ελλάδα.

Ευχαριστήρια ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, για την άμεση ανταπόκριση των Υπουργών Εξωτερικών της Τουρκίας Mevlut Cavucoglu και της πΓΔ της Μακεδονίας Nikola Dimitrov να προσφέρουν ιπτάμενα μέσα για την κατάσβεση των φονικών πυρκαγιών που έπληξαν το νομό Αττικής.

Επίσης το ΥΠΕΞ ευχαρίστησε την Κύπρο, το Ισραήλ, την Ισπανία και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προσφορά βοήθειας σε υλικό και ανθρώπινο δυναμικό.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

«Εκφράζουμε τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας στον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Mevlüt Çavuşoğlu, και της πΓΔ της Μακεδονίας, Nikola Dimitrov, για την άμεση ανταπόκρισή τους να προσφέρουν ιπτάμενα μέσα για την κατάσβεση των φονικών πυρκαγιών στην Αττική. Ευχαριστούμε επίσης την Κύπρο, το Ισραήλ, την Ισπανία και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προσφορά βοήθειας, υλικής και σε ανθρώπινο δυναμικό, και όλους τους φίλους και εταίρους μας που εξέφρασαν την αλληλεγγύη και συμπαράστασή τους στο δράμα του ελληνικού λαού.

Η ταχύτατη αυτή προσφορά βοήθειας αποδεικνύει στην πράξη ότι το πνεύμα ειλικρινούς συνεργασίας και αλληλεγγύης, όπως οι φυσικές καταστροφές, δεν γνωρίζουν σύνορα και υπερβαίνουν κάθε διαφορά»./IBNA