Επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα ο Έλληνας πρωθυπουργός λόγω πυρκαγιών

Επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα ο Έλληνας πρωθυπουργός λόγω πυρκαγιών

Ο Αλέξης Τσίπρας επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα λόγω των εκτεταμένων πυργαγιών και των πύρινων μετώπων που κατακαίνε την Αττική. Αμέσως θα μεταβεί στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός επιστρέφει από το Μόσταρ, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης όπου θα βραβευβόταν μαζί με τον Πρωθυπουργό της πΓΔ της Μακεδονίας, Zoran Zaev και τον Πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου Duško Marković, από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Υπουργών της χώρας Denis Zvizdić. Η εκδήλωση είχε διοργανωθεί από το Κέντρο για την Ειρήνη και την Πολυεθνοτική Συνεργασία.

Η εσπευσμένη επιστροφή του Έλληνα Πρωθυπουργού διαφοροποίησε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Το βραβείο για τον Αλέξη Τσίπρα παρέλαβε ο Έλληνας Πρέσβης στο Σαράγεβο κ. Ηλιόπουλος.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός λίγο πριν αναχωρήσει για την Αθήνα, συμμετείχε στην τελετή που έλαβε χώρα στην Stari Most όπου έριξε λουλούδια από την κορυφή της γέφυρας ενώ υπέγραψε και στην Χάρτα της Ειρήνης του Μόσταρ (φωτό).

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της διοργάνωσης, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου των Υπουργών της Βοσνίας & Ερζεγοβίνης Denis Zvizdić θα παρίστατο στην 14η επέτειο της ανακατασκευής της Stari Most (Παλαιάς Γέφυρας), «Το Μοστάρ δεν ξεχνάει τους φίλους», έχοντας καλεσμένους τους Πρωθυπουργούς Duško Marković, Αλέξη Τσίπρα και Zoran Zaev, όπως έγραψε πρώτο το IBNA.… / IBNA