Συνεχίζεται αύριο η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών σχετικά με το δημοψήφισμα

Συνεχίζεται αύριο η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών σχετικά με το δημοψήφισμα

Νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών της πΓΔ της Μακεδονίας συγκάλεσε για αύριο το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός της χώρας Zoran Zaev σχετικά με τη διευθέτηση θεμάτων που σχετίζονται με τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, για την συμφωνία επίλυσης του ζητήματος της ονομασίας, ως συνέχεια της αποψινής, την οποία, στην αρχή της ακόμη, εγκατέλειψε ο  αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, Hristijan Mickoski.

Ο Mickoski εγκατέλειψε  την αποψινή  σύσκεψη, διαμαρτυρόμενος για τη διευρυμένη σύνθεσή της, καθώς σε αυτήν, ο Zoran Zaev προσκάλεσε συνολικά 12 αρχηγούς κομμάτων.

Ο Μickoski ζήτησε από τον Zaev να συγκαλέσει νέα σύσκεψη, στην οποία, όπως και στις προηγούμενες, θα συμμετέχουν τέσσερις αρχηγοί κομμάτων (δύο των μεγαλύτερων σλαβικών και δύο των μεγαλύτερων αλβανικών κομμάτων της πΓΔΜ).

Στο τέλος της αποψινής σύσκεψης, ο Zoran Zaev έκανε αποδεκτό το αίτημα του Hristijan Mickoski και έτσι αυτή θα συνεχιστεί αύριο το μεσημέρι. Ο πρωθυπουργός της πΓΔ της Μακεδονίας καυτηρίασε την αποψινή ενέργεια του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εγκαταλείψει τη σύσκεψη, καταλογίζοντας του ανευθυνότητα  και τον κάλεσε να ξεκαθαρίσει τη στάση του σχετικά με τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, το οποίο δρομολογείται για τα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου.

(Photo: Boris Grdanoski)