Η «Helm.e.t» εκπροσωπεί την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Μαθητικής Επιχειρηματικότητας.

Η «Helm.e.t» εκπροσωπεί την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Μαθητικής Επιχειρηματικότητας.

Στο Βελιγράδι θα βρεθούν οι 20 μαθητές «επιχειρηματίες» της Β’ Λυκείου από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά στην Καλαμάτα, για να συμμετάσχουν στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Μαθητικής Επιχειρηματικότητας «Company of the Year 2018» του Junior Achievement Europe στις 16-19 Ιουλίου.

Οι ιδρυτές της Μαθητικής Εικονικής Επιχείρησης «Helm.e.t.» τιμήθηκαν με το πρώτο βραβείο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece και τώρα στοχεύει σε διάκριση στην Ευρώπη.

Η «Helm.e.t.» έχει δημιουργήσει το «έξυπνο κράνος», που υπενθυμίζει στον μοτοσυκλετιστή να οδηγεί με ασφάλεια. Με το «Νοctua Kit», το σύστημα που έχουν αναπτύξει τα παιδιά, η μηχανή δεν παίρνει μπροστά εάν ο οδηγός δεν έχει φορέσει το κράνος του. Λειτουργεί με αισθητήρες και πομπούς που τοποθετούνται και στο κράνος και στη μηχανή. Οι μαθητές και οι μαθήτριες έχουν εντυπωσιάσει με την έξυπνη και κοινωνικά ευαίσθητη ιδέα τους να δημιουργήσουν το «έξυπνο κράνος» και να μειώσουν δραματικά τα θανατηφόρα ατυχήματα με θύματα νέους ανθρώπους, στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Μετά τη νίκη της στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό, η «Ηelm.e.t» παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία την ιδέα της στην Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) αλλά και στην Επίτροπο Μεταφορών της Ε.Ε. κυρία Violeta Bulc. Η κα Bulc συνεχάρη θερμά τα παιδιά και τους έδωσε πολύτιμες συμβουλές για να κάνουν την ιδέα τους πράξη. Το «έξυπνο κράνος» είναι μια παγκόσμια καινοτομία με αρχικό κόστος 300 ευρώ και στόχο να επιδοτείται από τις ασφαλιστικές εταιρείες και τα κράτη, έτσι ώστε να φθάνει στα χέρια των μοτοσικλετιστών σχεδόν δωρεάν.

Τα παιδιά θα διαγωνισθούν στο Βελιγράδι με άλλες 38 ομάδες από Ευρωπαϊκές χώρες-μέλη του Junior Achievement Europe. Κάθε ομάδα εκπροσωπείται από 5 μαθητές «διευθυντικά στελέχη» της μαθητικής «επιχείρησης» οι οποίοι πραγματοποιούν την επίσημη παρουσίαση και δίνουν συνεντεύξεις στους 10 κριτές που είναι υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων./ΙΒΝΑ