Erdogan: “Η 15η Ιουλίου συμβολίζει την αποφασιστικότητά μας να προστατεύσουμε την ανεξαρτησία και το μέλλον μας”

Erdogan: “Η 15η Ιουλίου συμβολίζει την αποφασιστικότητά μας να προστατεύσουμε την ανεξαρτησία και το μέλλον μας”

Απευθυνόμενος σε συγγενείς μαρτύρων και βετεράνους κατά τη διάρκεια γεύματος στο Προεδρικό Συγκρότημα με την ευκαιρία της Ημέρας Δημοκρατίας και Εθνικής Ενότητας, ο Πρόεδρος Erdoğan δήλωσε: «Θα εδραιώσουμε περαιτέρω τη θέση μας ενισχύοντας τη δημοκρατία και την οικονομία μας και προστατεύοντας σθεναρά την ανεξαρτησία και το μέλλον μας. Η 15η Ιουλίου συμβολίζει την πεποίθησή και την αποφασιστικότητά μας να το πράξουμε “.

“Ο μοναδικός στόχος της προδοτικής συμμορίας του FETO είναι η ενότητα της χώρας μας”

Σημειώνοντας ότι ο αριθμός των ανθρώπων που μαρτύρησαν στην Τουρκία από το 1984 είναι σχεδόν 17 χιλιάδες, περίπου 9 χιλιάδες στρατιώτες, αστυνομικοί, χωροφύλακες και άλλοι κρατικοί αξιωματούχοι, ο Πρόεδρος Erdoğan δήλωσε ότι ο αριθμός των τρομοκρατών που έχουν εξαλειφθεί την ίδια χρονική περίοδο είναι, ωστόσο, πέρα ​​από κάθε σύγκριση με τον αριθμό των μαρτύρων.

Ο ίδιος ο βάλτος έχει αποξηρανθεί αντί να σπαταλάει χρόνο με κουνούπια μέσω της νέας στρατηγικής για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, τόνισε ο πρόεδρος Erdoğan και συνέχισε: “Αυτό που έχουμε περάσει από την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου δείχνει πόσο σωστοί είμαστε με αποφασιστικότητα στην απόφαση μας αυτή. Ο μοναδικός στόχος της συμμορίας είναι η ενότητα, η αλληλεγγύη και το μέλλον της χώρας μας, όπως και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το PKK, DAESH κλπ. Καθώς η Τουρκία έχει αρχίσει να υλοποιεί τις δικές της αποφάσεις και να προχωράει προς την κατεύθυνση των δικών της στόχων γίνεται όλο και πιο εύκολο για μας να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που εγείρονται με τον τρόπο μας. ”

«Θα εργαστούμε σκληρότερα για να οικοδομήσουμε ασφαλέστερο και φωτεινότερο το μέλλον μας»

“Θα εργαστούμε σκληρότερα για να οικοδομήσουμε ένα ασφαλέστερο, ισχυρότερο και καλύτερο μέλλον για εμάς κάτω από την καθοδήγηση των διδαγμάτων που αντλήσαμε από τα πρόσφατα περιστατικά στη χώρα και την περιοχή μας”, δήλωσε ο Πρόεδρος Erdoğan, τονίζοντας: “Θα ενεργήσουμε πιο αποφασιστικό τρόπο για να προστατεύσουμε την πατρίδα μας και να υπερασπιστούμε την πολιτεία μας και να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να σιωπά την προσευχή μας ή να χαμηλώσει τη σημαία μας ».

Ο Πρόεδρος Erdoğan πρόσθεσε: “Θα εδραιώσουμε περαιτέρω τη θέση μας ενισχύοντας τη δημοκρατία και την οικονομία μας και προστατεύοντας σταθερά την ανεξαρτησία και το μέλλον μας. Η 15η Ιουλίου συμβολίζει την πεποίθησή και την αποφασιστικότητά μας να το πράξουμε “.

“Δραστηριοποιούμαστε με τρόπο που θα παγιώσει στο εξωτερικό αυτό που έχουμε επιτύχει στο εσωτερικό”

Υπογραμμίζοντας την αποφασιστικότητα της Τουρκίας να μην υπονομεύσει στο τραπέζι αυτό που έχει κερδίσει επί τόπου από τον αγώνα των εκατομμυρίων, το αίμα των μαρτύρων και τις θυσίες των παλαίμαχων, ο Πρόεδρος Erdoğan δήλωσε: «Για το σκοπό αυτό, ενεργούμε με τέτοιο τρόπο ώστε να εδραιώσουμε στο εξωτερικό αυτό που επιτύχαμε στο εσωτερικό. Δημιουργούμε σχέσεις με όλους τους διεθνείς οργανισμούς, από το ΝΑΤΟ μέχρι την ΕΕ, με αυτή την αντίληψη. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε την ευρύτερη δυνατή συνεργασία με τις αναδυόμενες δυνάμεις σ όλο τον κόσμο, όπως η Ρωσία, η Κίνα, η Αφρική, η Νότια Αμερική και η Ασία».

“Η Τουρκία κατατάσσεται στην πρώτη θέση όσον αφορά στην υποστήριξη που παρέχει στους καταπιεσμένους του κόσμου”

Δίνοντας έμφαση στις προσπάθειες της ανθρωπιστικής βοήθειας της Τουρκίας, ο Πρόεδρος Erdoğan δήλωσε: “Δεν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο που να φιλοξενεί τόσους πολλούς  πρόσφυγες σαν την Τουρκία και εξακολουθεί να έχει τόσο λίγα προβλήματα. Όλοι έχουμε διαπιστώσει ότι η παρουσία μόλις μερικών εκατοντάδων προσφύγων στην Ευρώπη έχει σχεδόν ως αποτέλεσμα την ανατροπή των κυβερνήσεων και την αναβίωση του ρατσισμού. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να μοιραζόμαστε αυτό που έχουμε στα χέρια μας, σε αντίθεση με εκείνους που ζουν με ευημερία αλλά κλείνουν τα μάτια τους σε άλλες κοινωνίες που αντιμετωπίζουν τη φτώχεια ή ακόμη και την πείνα. Γνωρίζετε ποια χώρα κατατάσσεται πρώτη σε σχέση με την υποστήριξη που παρέχεται στους καταπιεσμένους και τα θύματα στον κόσμο;  Η Τουρκία. Κατατασσόμαστε στην πρώτη θέση με βοήθεια ύψους 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Πώς συμβαίνει αυτό; Αυτό συμβαίνει επειδή αυτό απαιτούν οι αξίες του πολιτισμού μας. Πάντα δίναμε ένα χέρι βοήθειας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Εμείς, ως μέλη ενός πολιτισμού που πιστεύει ότι η συνεισφορά θα φέρει αφθονία, θα προωθήσει περαιτέρω τη θέση μας »./IBNA